...alustuseks tuleb mul tänada oma ema, kes rääkis nelja - aastasele Siimule, et neegrid mängivad Aafrikas apelsinidega jalgpalli. See asi jäi meelde. See mõte kummitas mind mitukümmend aastat, et kus ja kuidas ning ma ei pidanud enam vastu - tuli minna seda väidet kohapeale kontrollima. Sellest ja paljust muustki, kus aja jooksul käidud.

pühapäev, 7. aprill 2013

Maroko│Marrakesh

Jemaa el - Fnaa





Parkimistöökoda

Sepitöökoda

Marrakesh pole asjata kantud UNESCO Maailmapärandi nimekirja, seda mediina (vanalinna) pärast. Selle maailmakuulsal Jemaa el - Fnaa turuplatsil sai esimene õhtu veedetud, abiks värskelt pressitud apelsinimahl (hinnaga 0,4 €) ning loomulikult toimus ka esmatutvus maroko köögiga, millest meeldejäävaim osa oli arve. Seda juurdekirjutuste osas kahjuks. Kuna tõsiusksed muslimid alkoholi ei tarbi, siis turistidele õnneks oli siiski mõeldud - mõnes restoranis oli ka õlu saadaval ning 240 ml õlu maksis kõigest kuni ...9,10 € (sõnadega: üheksa eurot ja kümme senti)... Aga järgmine päev leidsime Carrefouri, kus keldrikorruselt enam - vähem normaalse hinnaga õlut sai. Insha'allah sellega.
Mediina osutus täiesti toimivaks elukeskkonnaks, kus esindatud lisaks turistipoodidele ka kõik muud elutegevuseks vajalikud instantsid, seda isegi loomanahaparkalite näol. Suuruselt oli ta võrreldav Tallinna vanalinnaga, nii - et pool päeva kulus sealse olukorraga tutvumiseks kindlasti.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar