...alustuseks tuleb mul tänada oma ema, kes rääkis nelja - aastasele Siimule, et neegrid mängivad Aafrikas apelsinidega jalgpalli. See asi jäi meelde. See mõte kummitas mind mitukümmend aastat, et kus ja kuidas ning ma ei pidanud enam vastu - tuli minna seda väidet kohapeale kontrollima. Sellest ja paljust muustki, kus aja jooksul käidud.

pühapäev, 14. aprill 2013

Maroko│Casablanca

Casablanca Hassan II Mosque.






Hotell mediinas.

Casablanca raudteejaam

Casablancas asuv Hassan II Mošee on ainus Marokos, mida mittemoslemid seestpoolt uudistama pääsevad. Väidetavalt muidugi. Seda muidugi 10 € pileti alusel, mingitel päevadel ja täistundidel. Ei olnud õige päev sinna jõudes kahjuks... Aga leidus üks teenistuja, kes oli märganud valge turisti huvi pühakoja külastamise vastu. Ta palus meil veidi oodata, mida ka tegime. Kehastunud giidiks, viis ta meid vaikust paludes hoonesse väljapääsu kaudu... Tänutäheks sai abistaja neidsamu kuninga pildiga kupüüre.
Casablanca on Maroko suurim linn 3,5 mln. elanikuga. Nagu siin tavaks, asub mediina keset linna, linn ise aga jättis igaivama mulje linnadest, kus seni siin kuningriigis viibitud. Kaasaegsed trammid, laiad tänavad ning inimmass. Hämaruse saabudes meeldis siinsetele inimestele tänaval kakelda, omavahel õnneks. Ilmselt on inimesi palju - palju rohkem kui asju, mida omada...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar