...alustuseks tuleb mul tänada oma ema, kes rääkis nelja - aastasele Siimule, et neegrid mängivad Aafrikas apelsinidega jalgpalli. See asi jäi meelde. See mõte kummitas mind mitukümmend aastat, et kus ja kuidas ning ma ei pidanud enam vastu - tuli minna seda väidet kohapeale kontrollima. Sellest ja paljust muustki, kus aja jooksul käidud.

esmaspäev, 10. detsember 2012

Uganda | Killuke Eestit Kampalas

Maailm on ikka väike koht küll, tuleb tunnistada. Reisikaaslane Marek istus lounge's Indigo, rüüpas rahulikult õlut ning kirjutas kaustikusse, kus kaanel Eesti lipp. Tulid 2 valget, kes otsustasid samamoodi keskpäevast õlut rüübata. Sättinud end kõlvallauda, silmanud Mareki tegevust ütles üks neist teisele: 'Näe - Eesti!'. Ja seda eesti keeles...
Mina väisasin samal ajal Uganda Museum'i. Muuseum nagu muuseum ikka, tutvustab kohalikku ajalugu inimkonna koidikust tänapäevani välja. Väike ja hubane, sissepääs 5000 Ushs. ...peale minu liitumist seltskonnaga viis me tee Pop'Up Cafe'sse, mis asub kesklinnast veidi eemal. Seda kohvikut manageerib Siisi Saetalu, kes on seda projekti vedanud juba 8 kuud. Siin, Kampalas. Oli meeleolukas õhtupoolik, põhiliselt rääkis Siisi oma juhtumistest selle projektiga seoses ning muudest huvitavatest seikadest Ugandamaal. Kellelon huvi kohviku vastu, see leiab selle nii Facebookist kui ka mujalt internetist, kasutades otsingut 'Pop'Up Cafe Ugandas'. Selline kohtumine ja selline lugu siis Kampalast.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar